nederland

Grote brand in varkensstal Erp

Door ANP - 28 juli 2016

ERP (ANP) – In een aantal schuren van een varkenshouderij in het Noord-Brabantse Erp woedt in de nacht van woensdag op donderdag nog altijd brand. ,,Duizend varkens zijn vermoedelijk door het vuur omgekomen”, liet een woordvoerder van de politie weten. Minstens twee schuren moeten als verloren worden beschouwd.

Een stal met circa vijfduizend biggen wordt door het vuur bedreigd. Er zijn geen gewonden gevallen en de brandweer heeft het woonhuis op het erf kunnen behouden, meldde de politiewoordvoerder.

Hij sprak eerdere berichtgeving tegen waarin gemeld werd dat het blussen moeizaam gaat, vanwege een probleem met de watervoorziening. Volgens de woordvoerder is er op geen enkel moment sprake geweest van problemen.

Mogelijk is er bij de brand asbest vrijgekomen. ,,In eerdere metingen is geen asbest aangetroffen, maar we kunnen nog niet direct bij de stallen komen. Daar is het vuur nog te hevig. Later moeten we daar opnieuw metingen doen.”

Volgens de woordvoerder kan het blussen nog uren in beslag nemen.

De brand brak woensdagavond rond 23.00 uur uit op het terrein aan de Melvert. Op foto’s op Twitter was te zien dat de vlammen uit het dak sloegen.