nederland

Grote stroomstoring treft Arnhem

Door ANP - 04 juli 2016

ARNHEM (ANP) – Een grote stroomstoring heeft maandagochtend Arnhem en omstreken getroffen. Om 07.55 uur begon de storing in een onderstation in Arnhem. Daardoor kwamen 55.000 aansluitingen zonder stroom te zitten, aldus netwerkbeheerder Liander. Door het leggen van omleidingen in het net kon de elektriciteit in 27.000 huizen en panden snel hersteld worden. Rond 09.00 uur zaten nog 28.000 aansluitingen zonder stroom, maar ook die konden niet veel later weer van elektriciteit worden voorzien.

Niet alleen huishoudens maar ook bedrijven en het Rijnstate Ziekenhuis alsmede het verkeer ondervonden hinder van de stroomuitval. Het ziekenhuis moest naar noodstroom overschakelen en operaties konden niet beginnen. Op de A50 was door de storing de spitsstrook tussen het knooppunt Waterberg en Beekbergen in beide richtingen dicht.