nederland

Herdenking slachtoffers MH17 begonnen

Door ANP - 17 juli 2016

VIJFHUIZEN (ANP) – De herdenking van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 is zondagmiddag begonnen. Alle 298 namen van de slachtoffers worden opgelezen en er zal een minuut stilte worden gehouden. Ongeveer achthonderd mensen zijn aanwezig bij de herdenking in Vijfhuizen bij Schiphol.

Nabestaanden houden toespraken en zingen. Evert van Zijtveld van Stichting Vliegramp MH17 zei aan het begin van de herdenking dat de bijeenkomst een gevoel van saamhorigheid geeft. Ook zei hij dat twee slachtoffers niet zijn teruggevonden en dat dit zwaar is voor de familie.

Premier Mark Rutte woont de herdenkingsceremonie bij, op uitnodiging van de nabestaanden. Met zijn aanwezigheid wil Rutte de nabestaanden steunen. Hij zal niet spreken.

De minuut stilte zal worden gehouden rond 15.20 uur, het tijdstip dat op 17 juli 2014 het radiocontact met de Boeing 777 van Malaysia Airlines verloren ging boven Oost-Oekraïne.