nederland

‘Hiv-pil onmiddellijk invoeren in Nederland’

Door ANP - 22 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) moet de hiv-preventiepil direct beschikbaar stellen, nu het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) groen licht heeft gegeven voor het middel. Daarvoor pleiten de belangenorganisaties Aids Fonds – Soa Aids Nederland, COC Nederland, de Hiv Vereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Hiv Behandelaren.

De EMA meldde vrijdag dat de pil, ook wel bekend als PrEP, een effectief en veilig preventiemiddel is. Daarmee is volgens de organisaties de laatste hobbel voor invoering in Nederland weggenomen.

,,Het is cruciaal dat de minister nu niet langer aarzelt en geen tijd verliest in de strijd tegen hiv. Jaarlijks vinden duizend nieuwe hiv-infecties plaats in Nederland. Door PrEP snel toe te voegen aan het bestaande hiv-preventiepakket kan de minister een groot deel van deze infecties voorkomen”, stellen de belangenbehartigers.