nederland

In Zwanenburg ontvoerde Essabaouni vrij

Door ANP - 14 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Soufyan Essabaouni is door zijn ontvoerders vrijgelaten. Dat heeft de politie gezegd. Hij verdween vorige week spoorloos vanaf een parkeerterrein aan de Weerenweg in Zwanenburg nadat hij werd klemgereden door een witte Seat en beschoten. Bewakingsbeelden hebben dat vastgelegd. De politie komt later met meer mededelingen over zijn vrijlating.

Niet alleen de 21-jarige Essabaouni uit Amsterdam werd vorige ontvoerd, maar ook Wendel Meijer (36) uit Landsmeer. De ontvoeringen zouden te maken hebben met een ruzie in het drugsmilieu. In Opsporing Verzocht werd dinsdag aandacht gevraagd voor de ontvoeringen. Bij de politie kwamen na de uitzending ruim tien tips binnen. De meeste tips gingen over de auto’s die gebruikt zijn om de slachtoffers klem te rijden. De politie loofde 25.000 euro uit voor de tip die leidde tot oplossing van de ontvoeringszaken.

De moeder van Essabaouni smeekte in een interview met AT5 om zijn vrijlating. Ze zei dat hij enorm geliefd is en dat er sprake moet zijn van een persoonsverwisseling.