nederland

Jaar cel en werkstraf voor schietende ex-agent

Door ANP - 15 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Een ex-agent die in 2013 ten onrechte op een auto schoot waarin twee nietsvermoedende mensen zaten, moet een jaar de cel in en een werkstraf van 240 uur uitvoeren. Dat is in hoger beroep door het gerechtshof in Den Haag vrijdag bepaald.

De 49-jarige ex-agent is veroordeeld voor poging tot doodslag en meineed.

De man schoot op 26 maart 2013 in Schiedam tweemaal op een wegrijdende auto. Hij wilde, samen met een collega, de inzittenden aanhouden op verdenking van autodiefstal. Van korte afstand heeft de ex-agent op de auto geschoten. ,,Slechts door toeval zijn de twee niets vermoedende inzittenden van de auto daarbij niet gedood of gewond geraakt’’, aldus het gerechtshof.

In eerste aanleg was de man tot anderhalf jaar cel veroordeeld.