nederland

Jongeren komen makkelijk aan alcohol

Door ANP - 06 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Jongeren onder de 18 jaar komen in de horeca, sportkantines en via bedrijven die thuisbezorgen makkelijk aan alcohol. Supermarkten, slijterijen en tabakswinkels houden zich wel steeds beter aan de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol en tabak die in 2014 is verhoogd van 16 naar 18 jaar.

Dat blijkt uit het woensdag verschenen onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS waarbij gebruik werd gemaakt van zeventienjarige ‘mysterykids’. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) wil dat bij de controle meer gelet gaat worden op gelegenheden die zich niet aan de regels houden. Hij bekijkt wat hij kan doen om meer greep te krijgen op de verkoop van alcohol via bedrijven die thuisbezorgen. Daar wordt niet alleen slecht gecontroleerd of de koper wel oud genoeg is, er wordt ook alcohol verkocht aan jongeren terwijl dat niet is toegestaan.