nederland

Kamerdebat verpleeghuizen tegen middernacht

Door ANP - 06 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – De Tweede Kamer praat woensdagavond tegen middernacht over de situatie in verpleeghuizen. Het begin van het debat staat vooralsnog gepland voor woensdagavond omstreeks 23.00 uur.

Kamerleden willen met staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) debatteren over de kwaliteit en veiligheid van zorg in verpleeghuizen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) concludeerde maandag in een rapport over 150 verpleeghuisinstellingen dat een behoorlijk aantal de zorg voor ouderen niet goed aankan. Over elf van de instellingen waren de zorgen zeer groot, nog eens 38 verpleeghuizen doen het ook niet goed genoeg en blijven onder scherp toezicht staan van de inspectie. De lijst van de inspectie is dinsdagavond openbaar gemaakt.

Volgens verscheidene instellingen is de lijst echter verouderd en komen zij onterecht negatief in het nieuws. Ze sluiten juridische stappen niet uit.