nederland

Kamerleden eisen lijst gesteunde moskeeën

Door ANP - 01 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – D66 en SP willen opheldering over een lijst van Buitenlandse Zaken met moskeeën en andere islamitische instellingen in ons land die geld uit met name Saudi-Arabië zouden krijgen.

De partijen uitten vrijdagavond hun ongerustheid over dergelijke geldstromen uit Saudi-Arabië in het programma Nieuwsuur, dat wist te melden dat die lijst als sinds 2013 bestaat. De lijst wordt echter niet gedeeld.

,,D66 maakt zich zorgen over de financieringsstromen vanuit Saudi Arabië naar Nederland. Deze mogen niet bijdragen aan onverdraagzaamheid en haatzaaien. Het kabinet zei eerder die zorgen te delen, maar weigert de informatie over financiering vanuit Saudie Arabië die er is te geven. Dit is een heel vreemde zaak die veel vragen oproept. Het kabinet moet zo snel mogelijk meer duidelijkheid geven en de lijst openbaar maken”, aldus D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma.

Ook Sadet Karabulut van de SP wil het lijstje zien.