nederland

Kans op terroristische aanslag blijft ‘reëel’

Door ANP - 11 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – De kans dat er op korte termijn een aanslag plaatsvindt in Nederland blijft reëel. Concrete aanwijzingen voor een daadwerkelijke aanslag zijn er echter niet. Dat meldt de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) in het periodieke Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland van maandag.

Het dreigingsbeeld is nog steeds ,,substantieel”, dat is niveau 4 op een schaal van 5. Sinds vorig jaar is er een ,,toenemend aantal verbanden” vastgesteld met Nederland, zoals bijvoorbeeld de arrestaties in Rotterdam in een Frans onderzoek naar een netwerk dat mogelijk een aanslag wilde plegen in Frankrijk.

,,De afgelopen periode heeft veel aanslagen laten zien”, zei Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof. ,,Parijs, Brussel, Orlando, Istanbul”, somde hij op. ,,Allemaal aanslagen waarvan we ons kunnen voorstellen dat ze hier ook gebeuren.”