nederland

Kapper mag geen wijn schenken in Nieuwegein

Door ANP - 28 juli 2016

UTRECHT (ANP) – De gemeente Nieuwegein mag niet langer mengvormen van winkels en horeca, zoals kapperszaken waar een wijntje wordt geschonken, oogluikend toestaan. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht donderdag bepaald. De Slijtersunie had een zaak aangespannen om aan deze praktijken een einde te maken.

De mengvorm is een proef van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, die meent dat een strikte naleving van de Drank- en Horecawet niet altijd praktisch is. Het schenken van drank in winkels blijft een overtreding van de wet, vindt de Slijtersunie, en de voorzieningenrechter volgt die redenering. ,,Alleen onder bijzondere omstandigheden kan de gemeente afwijken van handhavingsplicht”, schrijft de rechtbank, en daar is in deze situatie geen sprake van.