nederland

Klaas Otto weer aangehouden in zijn cel

Door ANP - 13 juli 2016

BREDA (ANP) – Klaas Otto, voormalig leider van motorclub No Surrender, is woensdagochtend opnieuw aangehouden in zijn cel. Dat heeft zijn advocaat Frank Thomas bevestigd. Otto zit al sinds vorige week dinsdag vast, onder meer op verdenking van afpersing, witwassen en brandstichting.

De aanhouding van woensdag was naar aanleiding van een nieuwe verdenking van afpersing, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM). Otto werd vrijdag ook al aangehouden in zijn cel, toen op verzoek van het landelijk parket van het OM. Over de aanleiding voor die aanhouding wilde het OM toen niets zeggen, maar diverse media meldden op basis van bronnen dat Otto wordt verdacht van het beramen van een liquidatie.

Voor de aanhouding van vrijdag zou Otto donderdag worden voorgeleid, maar een woordvoerder van het landelijk parket laat weten dat die voorgeleiding niet doorgaat.