nederland

KLM-vlucht Istanbul keert terug naar Schiphol

Door ANP - 15 juli 2016

SCHIPHOL (ANP) – Een KLM-toestel dat met 184 passagiers aan boord onderweg was van Amsterdam naar Istanbul, keert vrijdagavond terug naar Schiphol. Omdat het onzeker is hoe de situatie in Turkije zich ontwikkelt, heeft de luchtvaartmaatschappij besloten het vliegtuig te laten omkeren.

Vlucht KL1617 landt eerst in Wenen om te tanken en vliegt daarna terug naar Amsterdam. Volgens verscheidene buitenlandse media is de luchthaven van Istanbul intussen ook gesloten voor binnenkomende vluchten.

Een woordvoerster van KLM laat weten dat er vrijdag geen vluchten meer naar Turkije op het schema staan. Of KLM zaterdag de reizen naar Istanbul en andere bestemmingen in het populaire vakantieland hervat, is nog niet bekend. ,,Daar nemen we in de komende nacht een beslissing over, afhankelijk van de ontwikkelingen.”