nederland

KNMI: code oranje alleen nog in Gelderland

Door ANP - 20 juli 2016

DE BILT (ANP) – Het KNMI waarschuwt woensdagavond voor lokaal zwaar onweer en zich zeer snel ontwikkelende buien in Gelderland.

Deze code oranje voor het zuidoosten van Utrecht en het noordoosten van Noord-Brabant is woensdag vroeg in de avond ingetrokken.

Er bestaat lokaal kans op zware windstoten van 75 km/uur en buien met mogelijk grote hagelstenen en veel regen in korte tijd. Vooral boven Nijmegen, waar de tienduizenden Vierdaagselopers de hele dag te maken hadden met een verzengende zon, brak aan het einde van de middag een verkoelende bui los.

Code geel

Met uitzondering van de westelijke provincies staat er tevens code geel uit voor onweersbuien. In de avond trekken de meeste buien naar het noordoosten weg en wordt het grotendeels droog. In het zuidoosten echter blijft er kans op een onweersbui.

In de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel blijft tevens een hittewaarschuwing van kracht. Na de tropische woensdag wordt het donderdag met 25 tot 30 graden opnieuw warm. Ook in de nacht blijft het warm met minimum-temperaturen rond 20 graden.