nederland

KNMI voert code oranje in wegens zwaar onweer

Door ANP - 20 juli 2016

DE BILT (ANP) – Het KNMI waarschuwt voor lokaal zwaar onweer en zich zeer snel ontwikkelende buien. Het weerinstituut voert woensdagmiddag per direct weercode oranje in voor Gelderland, het zuidoosten van Utrecht en het noordoosten van Noord-Brabant.

Er bestaat lokaal kans op zware windstoten van 75 km/uur en buien met mogelijk grote hagelstenen en veel regen in korte tijd.

Met uitzondering van de westelijke provincies staat er tevens code geel uit voor onweersbuien. In de avond trekken de meeste buien naar het noordoosten weg en wordt het grotendeels droog. In het zuidoosten echter blijft er kans op een onweersbui.

In de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel blijft tevens een hittewaarschuwing van kracht. Na de tropische woensdag wordt het donderdag met 25 tot 30 graden opnieuw warm. Ook in de nacht blijft het warm met minimum-temperaturen rond 20 graden.