nederland

Knokkende motorbendeleden voor de rechter

Door ANP - 12 juli 2016

ROTTERDAM (ANP) – Vijf leden van de motorbendes Hells Angels en Mongols moeten zich dinsdag voor de rechter verantwoorden voor de massale vechtpartij afgelopen april bij een Van der Valkhotel in Rotterdam en voor verboden wapenbezit. Twee mannen worden verdacht van het bezit van wapens en munitie. Drie mannen moeten zich verantwoorden voor poging tot zware mishandeling bij die vechtpartij.

De motorbendeleden hadden in het hotel met elkaar afgesproken. Dat liep vrijwel direct uit op een grote matpartij in de bar van het hotel, grenzend aan de lobby en het restaurant. Er werd niet alleen gevochten, maar ook flink geschoten. Zo’n dertig mannen waren bij de knokpartij betrokken, 23 personen werden direct gearresteerd. Een deel van hen had zich na het vechten in het hotel verstopt. Ook werden er verdachten uit omliggende parken geplukt. Van de hotelgasten en -medewerkers raakte niemand gewond.

Het onderzoek naar de vechtpartij loopt nog. De kans is dus groot dat de komende tijd nog meer bendeleden zich bij de rechtbank moeten melden.