nederland

Koningsdam wijkt uit naar Rotterdam

Door ANP - 09 juli 2016

ROTTERDAM (ANP) – Het nieuwe cruiseschip Koningsdam van Holland America Line wijkt onverwachts uit van de haven van Amsterdam naar die van Rotterdam. De Koningsdam wordt zondagochtend aan de Wilhelminakade verwacht, meldt het Haven Coördinatie Centrum van het Rotterdamse Havenbedrijf.

Aanvankelijk zette het cruiseschip vanuit Noorse hoofdstad Oslo koers naar Amsterdam, maar door de verwachte harde wind bij de sluizen in IJmuiden besloot de kapitein uit veiligheidsoverwegingen naar Rotterdam uit te wijken. Passagiers die voor een cruise aan boord zouden gaan, worden op de hoogte gebracht van de verandering.

Koningin Máxima doopte de Koningsdam in mei in Rotterdam. Het schip is vernoemd naar koning Willem-Alexander. Het schip telt twaalf dekken en biedt plaats aan ruim 2600 passagiers en ruim 1000 bemanningsleden.