nederland

Lichamen omgekomen militairen in Nederland

Door ANP - 11 juli 2016

EINDHOVEN (ANP) – Het vliegtuig met aan boord de lichamen van de twee militairen die vorige week omkwamen in Mali is maandagavond aangekomen in Eindhoven. Twee uit acht militairen bestaande draagploegen haalden de kisten uit het vliegtuig en droegen die over aan de familie. Minister Jeanine Hennis van Defensie was bij de plechtigheid aanwezig. Eerder op de dag was er ook een ceremonie in Mali.

De 29-jarige sergeant der 1e klasse Henry Hoving en de 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld kwamen woensdag om het leven tijdens een oefening met een mortier. Het ongeluk met een draagbare 60 mm-mortier gebeurde ten zuiden van Kidal, op bijna 300 kilometer van Gao. Daar is de Nederlandse hoofdmacht gestationeerd voor deelname aan de VN-operatie Multidimensional Integrated Stabilisation Mission in Mali (Minusma).

De militair die bij de mortieroefening zwaargewond raakte, kwam vrijdagavond terug op Schiphol en ligt in het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht.

Het ongeval wordt onderzocht door de marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM). De onderzoekers zijn nu in Mali, zei een woordvoerster van Defensie.