nederland

Lichte hersenschudding koningin Máxima na val

Door ANP - 06 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Koningin Máxima heeft door een val afgelopen vrijdag een lichte hersenschudding opgelopen. Dat is woensdag door een arts vastgesteld, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.

,,Zij zal het als gevolg hiervan de komende dagen rustig aan doen. Vrijdagochtend zal worden bekeken of koningin Máxima die middag aan de zomerfotosessie deel kan nemen”, aldus de RVD. Deze fotosessie met koning, koningin en hun drie kinderen staat gepland ,,in de omgeving van Den Haag”. Nadere gegevens waren nog niet bekend.

Over de toedracht, plaats, tijd en omstandigheden van de val wil de RVD geen mededelingen doen. De dienst wil alleen kwijt dat Máxima ,,in Wassenaar” is gevallen. Onduidelijk is of dat in huis, op het landgoed De Horsten, op de openbare weg of elders in Wassenaar is gebeurd.

Koningin Máxima was afgelopen maandag na haar val wel aanwezig bij de ontvangst van de Griekse president Prokopis Pavlopoulos op Paleis Noordeinde.