nederland

Locaties Pokémon Go kunnen gewijzigd worden

Door ANP - 12 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Bedrijven of organisaties die niet willen dat hun terrein wordt gebruikt voor het spel Pokémon Go kunnen daartoe een verzoek indienen via de website van de ontwikkelaar van het spel, Niantic. Dat laat het pr-bedrijf achter het spel weten. Eerder dinsdag verklaarde spoorbeheerder ProRail dat er contact opgenomen is met de ontwikkelaar van het spel om te voorkomen dat er opnieuw mensen langs het spoor op zoek gaan naar de Pokémon-wezens.

,,Je moet er toch niet aan denken dat speurneuzen onder de trein komen. Laat het spelletje niet het einde van je leven worden”, zei een woordvoerder van ProRail. Nintendo en The Pokémon Company hebben volgens ProRail ,,de plicht en de verantwoordelijkheid dat iedereen het spelletje leuk en gevarenvrij moet kunnen spelen”.

Niantic laat weten dat als er een verzoek wordt ingediend ‘alle relevante stappen op dit gebied worden genomen’.