nederland

Maatregelen op en rond Schiphol

Door ANP - 30 juli 2016

SCHIPHOL (ANP) – Op en rond Schiphol zijn zaterdag extra maatregelen getroffen in verband met ,,een signaal dat betrekking heeft op de luchthaven”. Dat heeft de gemeente Haarlemmermeer laten weten. De zogenoemde driehoek (burgemeester, hoofdofficier en Koninklijke Marechaussee/politie) van Haarlemmermeer heeft in overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) daartoe besloten. Wat de extra maatregelen precies inhouden is nog niet duidelijk.

Volgens de gemeente past dit signaal ,,binnen het landelijke dreigingsbeeld, dat al sinds 2013 substantieel is. Net als in de rest van Nederland geldt daarom extra waakzaamheid op Schiphol. Dat geldt evenzeer voor andere Europese luchthavens. Daar zijn in sommige gevallen extra maatregelen bij nodig. De maatregelen op en rondom Schiphol moeten in dit perspectief worden gezien”.