nederland

Man lichtgewond na schietpartij Amsterdam

Door ANP - 09 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Een 25-jarige Amsterdammer is vrijdagnacht beschoten in de Poolstraat in het centrum van de hoofdstad. De man kwam er met een lichte verwonding vanaf en kon na behandeling het ziekenhuis verlaten, aldus de politie zaterdagochtend.

Er wordt onderzoek gedaan naar een of meer daders, die er na de beschieting op een scooter vandoor zouden zijn gegaan.

Het doelwit van de kogelregen zou volgens Het Parool Hoessein A. zijn geweest. De krant schrijft op haar website dat hij afkomstig is uit een grote familie uit Amsterdam-Oost, van wie verscheidene leden voor serieuze misdrijven zijn veroordeeld. A. was volgens Het Parool voorheen jeugdkampioen kickboksen. De politie zegt om privacyredenen geen uitlatingen te doen over de identiteit van het slachtoffer.