nederland

Mannen krijgen 10 jaar cel voor moordpoging

Door ANP - 07 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Twee mannen uit Den Haag zijn donderdag veroordeeld tot tien jaar cel voor een poging tot moord. Ze moeten het vrouwelijke slachtoffer ook in totaal 15.000 euro betalen, zo oordeelde de rechtbank in Den Haag.

De daders zijn twintig en 26 jaar. Een derde verdachte, een jongen van zestien, werd vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie (OM) had voor hem op vrijspraak aangedrongen.

De twee mannen drongen in oktober vorig jaar de woning van het slachtoffer binnen, waarna de twintigjarige Hagenaar drie keer op haar schoot. De vrouw kent beide mannen. Het wapen is eerder gebruikt bij een overval in Zoetermeer. De 26-jarige man wordt ervan verdacht die overval te hebben gepleegd.

Het motief voor de moordpoging was vermoedelijk een eerder conflict tussen het slachtoffer, een medebewoner en de 16-jarige jongen.