nederland

Mannen opgepakt na vondst munitie bij Anis B.

Door ANP - 08 juli 2016

ROTTERDAM (ANP) – De politie heeft twee mannen opgepakt in verband met de vondst van 45 kilo munitie in maart. De vondst werd gedaan bij de aanhouding van de Franse terreurverdachte Anis B. en drie Algerijnse medeverdachten in Rotterdam. Hun vingerafdrukken zijn gevonden op een plastic tas met munitie voor kalasjnikovs.

De twee (30 en 32) werden woensdag ingerekend. Ze komen uit Rotterdam en Vlaardingen en hun voorarrest is vrijdag verlengd, laat het Openbaar Ministerie weten.

De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het leveren van munitie aan de terroristische organisatie waartoe B. en zijn medeverdachten volgens het OM behoren.

Op één van de plastic tassen met munitie zijn ook vingerafdrukken aangetroffen van Reda Kriket. Kriket werd eind maart in Frankrijk aangehouden en was vergevorderd met het voorbereiden van een aanslag. Bij hem werden toen vijf Kalasjnikovs, patroonhouders met scherpe munitie en explosieven onderschept.