nederland

Meer donateurs voor vluchtelingenorganisaties

Door ANP - 14 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het aantal vluchtelingen dat naar Nederland komt, is de laatste maanden afgenomen maar Nederlanders geven nog steeds gul aan organisaties als VluchtelingenWerk en Stichting Vluchteling. Het aantal donateurs neemt flink toe, zegt ook Artsen zonder Grenzen (AzG). Dat blijkt uit een rondgang van dagblad Trouw.

Vorig jaar had VluchtelingenWerk Nederland 65.000 donateurs, 30 procent meer dan in 2014. Ze gaven gemiddeld ook iets meer: 111 euro in 2015 tegen 70 euro een jaar eerder.

Ook de Stichting Vluchteling heeft meer aanhangers gekregen. ,,Op veel verjaardagsfeestjes leidt het onderwerp vluchtelingenopvang nog altijd tot verhitte debatten”, aldus directeur Tineke Ceelen donderdag in de krant. ,,Dat wij nog steeds meer donateurs trekken, betekent dat problemen van vluchtelingen mensen niet koud laten.”