nederland

Megajackpot 26,1 miljoen valt in Groningen

Door ANP - 11 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – De hoogste Jackpot van het jaar, 26,1 miljoen euro, is gevallen op een Staatslot dat werd verkocht in de provincie Groningen. De Jackpot van de Staatsloterij viel afgelopen zes trekkingen niet en groeide daardoor uit tot dit hoge bedrag.

Of de Jackpot wordt uitgekeerd wordt bepaald door de Jackpotmachine. Deze is gevuld met een oranje en zes blauwe ballen. Alleen als de oranje bal getrokken wordt valt de Jackpot. Afgelopen zondag was dat het geval. Het winnende lot blijkt verkocht te zijn in de provincie Groningen.

Die Megajackpot van 26,1 miljoen wordt belastingvrij uitgekeerd. Prijswinaarbegeleider Arjan van ’t Veer van de Staatsloterij geeft de identiteit van de gelukkige winnaar niet prijs, maar hoopt hem of haar binnenkort wel persoonlijk te mogen feliciteren.