nederland

Middagvluchten Transavia gaan door

Door ANP - 16 juli 2016

SCHIPHOL (ANP) – Luchtvaartmaatschappij Transavia hervat zaterdagmiddag de vluchten naar Turkije. Er staan vijf vluchten op het programma: drie vanaf Schiphol naar Izmir, Antalya en Gazipasa, een vanaf Groningen via Eindhoven naar Dalaman en een vanaf Eindhoven naar Gazipasa. Dat heeft een woordvoerster gemeld.

Transavia schrapte in de nacht van vrijdag op zaterdag de ochtendvluchten naar Turkije, in verband met de couppoging in het land. Het ging om vijf vluchten vanaf Schiphol en een vanaf Rotterdam The Hague Airport.

Van de negentien vluchten van verschillende maatschappijen die zaterdag vanaf Schiphol zouden vertrekken naar Istanbul, gaan er zeven vooralsnog niet door. Turkish Airlines heeft vier vluchten geannuleerd, Pegasus, Atlasglobal en Atlasjet alle drie één.