nederland

Minister erkent fout bij gebruik privémail

Door ANP - 06 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister Henk Kamp van Economische Zaken erkent dat hij fout is geweest met het gebruik van zijn privémailadres voor zijn werk. Het was niet de aangewezen werkwijze, zo schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer.

,,Ik realiseer mij dat het frequent voeren van zakelijke communicatie via mijn privé-e-mailaccount niet de aangewezen werkwijze was”, aldus Kamp. ,,Ik ben mij er daarbij onvoldoende bewust van geweest dat, gezien de aard van mijn werkzaamheden, de door mij gebruikte privé-e-maildienst minder geschikt was.”

Kamerlid Kees Verhoeven (D66) had de handelwijze naïef en onoplettend genoemd. Hij benadrukte dat vooral ministers en het kabinet doelwit zijn van hackers uit bijvoorbeeld China en Rusland.

In juli 2014 deed Kamp aangifte van het hacken van zijn privéaccount. Tijdens een onderzoek is vastgesteld dat het waarschijnlijk om een ongerichte aanval ging.