nederland

Net niet de eerste tropische dag in De Bilt

Door ANP - 19 juli 2016

DE BILT (ANP) – Het is nog even wachten op de eerste officiële tropische dag van deze zomer. In De Bilt werd dinsdag een maximumtemperatuur van 29,5 graden Celsius gemeten, een halve graad te weinig om van een tropische dag te kunnen spreken.

In andere delen van Nederland werd de grens van 30 graden wel doorbroken. De hoogste temperatuur werd gemeten in het Limburgse Ell: het kwik tikte hier 32 graden aan, aldus WeerOnline.

Woensdag wordt het in De Bilt vrijwel zeker warmer dan 30 graden. In de binnensteden van Arnhem, Nijmegen en Maastricht kan het zelfs 37 graden worden. In de avond wordt onweer verwacht, wat het kwik weer zal doen dalen. Op donderdag zal het kwik weer rond de voor deze tijd van het jaar gebruikelijke stand schommelen: een graad of 22 aan zee, en 25 tot 27 graden in het oosten van het land.