nederland

Niet vaak gevolgen punten beginnersrijbewijs

Door ANP - 25 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Het komt niet vaak voor dat beginnende bestuurders opnieuw rijexamen moeten doen, omdat zij strafpunten hebben gekregen voor overtredingen. Volgens cijfers van het Openbaar Ministerie is dit vorig jaar negen keer gebeurd en in de eerste maanden van dit jaar zes keer. In 2014 was dit elf keer.

De strafpunten voor de beginnende bestuurders kunnen worden gegeven voor bijvoorbeeld bumperkleven, ernstige snelheidsovertredingen of het veroorzaken van een ernstig ongeval.

De cijfers zijn opgevraagd door BNR Nieuwsradio. Cindy Esseling van Veilig Verkeer Nederland zegt tegen BNR dat de organisatie ,,onaangenaam verrast” is. ,,De beginnende bestuurders zijn erg kwetsbaar in het verkeer omdat ze nog heel onervaren zijn. Dat is nou juist de reden dat dit systeem is bedacht”, aldus Esseling.