nederland

Nieuw Nederlands spoor van Duitse overvallers

Door ANP - 28 juli 2016

HANNOVER (ANP) – De Duitse politie heeft een nieuwe aanwijzing gevonden dat drie ex-RAF-leden zich in Nederland schuilhouden. Na hun jongste overval, eind juni in Cremlingen, is in hun auto een deel van een Nederlandse krant teruggevonden. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in de deelstaat Nedersaksen donderdag gemeld.

De drie, Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette, hebben sinds 2011 waarschijnlijk acht overvallen op supermarkten en geldtransporten gepleegd. De rechercheurs hadden al een vermoeden dat ze in Nederland zitten, omdat hun mobiele telefoon hier is uitgezet. Justitie weet niet of de drie zich samen schuilhouden of dat ze zich hebben opgesplitst.

De Rote Armee Fraktion (RAF) was een links-extremistische terreurgroep. Vanaf de jaren zeventig pleegde de RAF in Duitsland bloedige aanslagen. In 1998 heeft de groep zichzelf opgeheven.