nederland

Nieuwe actie van piloten bij easyJet

Door ANP - 31 juli 2016

SCHIPHOL (ANP) – Pilotenvakbond VNV kondigt voor maandag een nieuwe werkonderbreking bij easyJet aan. De 72 easyJet-piloten die Schiphol als thuisbasis hebben, staken voor het doorbetalen bij ziekte, meer rust tussen vluchten en een beter pensioen.

De piloten vliegen tussen 06.00 en 10.00 uur maandagochtend niet, meldde de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers zondagavond laat. Het is de tweede keer dat acties worden gevoerd.

De late aanzegging van de actie is volgens de vakbond een gevolg van de uitspraak van de kortgedingrechter dat werkonderbrekingen minimaal zes uur van tevoren moeten worden aangekondigd. Eerder vloog easyJet andere piloten in om de staking te breken. De VNV wil dat ditmaal voorkomen. Volgens de vakbond gooit easyJet ,,met het inzetten van stakingsbrekers olie op het vuur”.