nederland

Oekraïne reageert op brief nabestaanden MH17

Door ANP - 09 juli 2016

WARSCHAU (ANP) – Oekraïne heeft een antwoord gestuurd op de brief van nabestaanden van de ramp met vlucht MH17 over het verstrekken van radarbeelden. ,,Wat erin staat weet ik niet en wil ik ook niet weten’’, zei premier Mark Rutte zaterdag na een gesprek in Warschau met de Oekraïense president Petro Porosjenko.

,,Dat is een zaak tussen de nabestaanden en Oekraïne en voorzover dat raakt aan radarbeelden is dat een zaak van het OM’’, aldus de premier. Hij wil politieke betrokkenheid bij het strafrechtelijk onderzoek absoluut vermijden.

De reactie kwam vrijdagmiddag binnen op de Nederlandse ambassade in Kiev en wordt doorgeleid naar de nabestaanden. Die hadden gevraagd om de beelden, omdat die mogelijk meer duidelijkheid kunnen bieden over wat er exact is gebeurd met het neergehaalde toestel, waardoor 196 Nederlanders het leven lieten.