nederland

OM eist cel en taakstraf in drugszaak Trefpunt

Door ANP - 19 juli 2016

DEN BOSCH (ANP) – Tegen twee verdachten in de drugszaak Trefpunt is dinsdag acht maanden celstraf en 240 uur taakstraf geëist. De zaak tegen drie andere verdachten is aangehouden. Dat gebeurt volgens het OM omdat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) tijd nodig heeft om versleutelde BlackBerry’s uit te lezen. De inhoudelijke behandeling van deze zaak staat nu gepland op 5 oktober.

Het is de tweede dag dat verdachten in deze omvangrijke drugszaak zich moeten verantwoorden voor de rechtbank in Den Bosch. Maandag stonden al vijf verdachten terecht. Tegen hen zijn straffen tot drie jaar cel geëist.

Bij de drugsactie Trefpunt werden op 4 april van dit jaar 124 panden doorzocht, drugslabs opgerold en 56 mensen opgepakt.