nederland

OM: vermiste Tomasz waarschijnlijk verdronken

Door ANP - 21 juli 2016

ROTTERDAM (ANP) – De jonge Pool Tomasz Kosmala is niet vermoord, maar waarschijnlijk door een noodlottig ongeval verdronken in Rotterdam. Dat concludeert het Openbaar Ministerie (OM) in een brief aan de ouders van de man. De nabestaanden willen echter extra onderzoek.

Kosmala (20) verdween in de nieuwsjaarsnacht en werd eind maart gevonden in het water van de Koningshaven. Zijn wanhopige familie uit Polen was in de tussentijd een zoekactie naar hem gestart.

Het OM en de politie hebben strafrechtelijk onderzoek gedaan naar de dood van Kosmala. Er waren signalen dat anderen wellicht te maken hadden met zijn dood. Getuigen hadden verklaard dat zij Kosmala met een hoofdwond en ondersteund door twee anderen hadden gezien.