nederland

OM vraagt vrijlaten getuige Ros liquidatiezaak

Door ANP - 06 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het Openbaar Ministerie gaat vrijdag om de vrijlating vragen van kroongetuige Fred Ros in het zogenoemde liquidatieproces Passage. Een woordvoerder bevestigt dit in reactie op berichtgeving van het Parool hierover. Het megaproces gaat over zeven liquidaties in de onderwereld tussen 1993 en 2006.

Het OM heeft Ros een strafeis van vijftien jaar beloofd in ruil voor zijn verklaringen, tegenover de dertig jaar die zou worden gevraagd als hij niet uit de school zou klappen. Volgens justitie is hij bij twee moordopdrachten betrokken geweest, waarvan één is uitgevoerd.

Nu Ros al tien jaar in de cel zit, heeft hij twee derde uitgezeten van die vijftien jaar. Het is gebruikelijk dat een veroordeelde na twee derde van zijn straf wordt vrijgelaten.