nederland

OM wil 3 jaar cel voor serie-aanrander Utrecht

Door ANP - 18 juli 2016

UTRECHT (ANP) – Het Openbaar Ministerie wil dat de man die bekendstaat als de Utrechtse serie-aanrander drie jaar de gevangenis in gaat en dat hij gedwongen wordt behandeld. Als de rechter die straf oplegt, is het niet voor het eerst dat de 41-jarige man een behandeling ondergaat. Hij is al eerder veroordeeld voor aanrandingen en kreeg toen ook tbs met dwangverpleging opgelegd, bleek maandag voor de rechtbank in Utrecht.

De Utrechter duwde in het najaar van 2015 zeker zes vrouwen van hun fiets en betastte hun onderlichaam. In één geval wist hij zijn hand in de onderbroek van een slachtoffer te krijgen. Dat is volgens het OM verkrachting. De man heeft toegegeven dat hij de vrouwen heeft aangevallen. Hij zou daar veel spijt van hebben. Voor de rechtbank vertelden sommige slachtoffers dat de aanranding hun leven danig in de war heeft geschopt.