nederland

Oorzaak drama Stieltjeskanaal nog onbekend

Door ANP - 11 juli 2016

STIELTJESKANAAL (ANP) – De oorzaak van het ongeval in het Drentse Stieltjeskanaal waarbij zaterdag vier leden uit een familie omkwamen, is nog altijd niet bekend. De politie liet maandag weten dat het onderzoek voortduurt.

De vier zaten in een auto met aanhanger die aan het einde van de ochtend in het kanaal terechtkwam. Voorbijgangers zagen de auto het water in rijden en alarmeerden de politie. De slachtoffers zijn een 64-jarige opa, een 44-jarige vader, een 34-jarige moeder en een kind van twee.

Omstanders hebben in enkele media kritiek geuit op de politie. Agenten waren snel ter plekke, maar gingen niet te water. ,,Je wilt niet nog meer slachtoffers”, zei een woordvoerder van de politie maandag. ,,De agenten hebben overlegd met de meldkamer of ze het kanaal in zouden gaan. Doe het niet, heeft de meldkamer gezegd”, aldus de zegsman.