nederland

‘Opnieuw kijken naar beveiliging evenementen’

Door ANP - 15 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Gemeenten en veiligheidsdiensten zullen na de aanslag met een vrachtwagen in Nice opnieuw kijken naar de beveiliging van evenementen in Nederland. Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie heeft dat vrijdag gezegd.

Dat zal onder meer gebeuren bij de Nijmeegse Vierdaagse die volgende week wordt gehouden. ,,Alles is tegenwoordig een wapen”, zei Akerboom op NPO Radio 1 over het inzetten van een voertuig voor een aanslag.

Onder leiding van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof zullen alle betrokken diensten opnieuw kijken of de beveiligingsmaatregelen afdoende zijn.

,,Je ziet nu toch iets anders”, aldus Akerboom over het gebruik van de vrachtwagen. Hij laat weten dat het de bedoeling is dat evenementen ,,in principe” niet worden afgezegd. ,,We willen dat het leven weer normaal wordt.”