nederland

‘Opperbeste stemming bij start Vierdaagse’

Door ANP - 19 juli 2016

NIJMEGEN (ANP) – De honderdste editie van de Vierdaagse in Nijmegen is dinsdagmorgen zonder wanklank van start gegaan. ,,De stemming is opperbest”, aldus een woordvoerder van de Vierdaagse.

Ruim 47.000 deelnemers wandelen vier dagen lang door de Betuwe en het Gelderse dorp Elst. Om 04.00 uur startten de deelnemers die lange route van 55 kilometer lopen, die speciaal voor deze jubileumeditie is toegevoegd. Tot 08.00 uur begonnen de andere wandelaars. Ze lopen 30, 40 of 50 kilometer.

,,Omdat het dit jaar de honderdste editie is, werd besloten voor elke groep een startschot te geven en niet alleen aan het begin van het evenement”, aldus de woordvoerder. ,,Oud-marsleider Wim Jansen en Coen Terpstra, vijftigvoudig vrijwilliger, hebben die taak samen op zich genomen.”