nederland

Oprichter No Surrender aangehouden

Door ANP - 05 juli 2016

BERGEN OP ZOOM (ANP) – De 48-jarige oprichter en ex-generaal van motorclub No Surrender, Klaas Otto, zit vast. Hij werd dinsdag aangehouden op verdenking van afpersing, witwassen en brandstichting, laat de politie weten. Otto zit vast in beperkingen. Dat wil zeggen dat hij geen contact met de buitenwereld mag hebben. Alleen contact met met zijn advocaat is toegestaan.

In mei werd de woning van Otto aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom al doorzocht. Een politieteam van tussen de dertig en veertig mensen voerde die doorzoeking uit.

Uit onderzoek van financieel rechercheurs komt naar voren dat Otto de afgelopen jaren ,,aanzienlijke bedragen” heeft uitgegeven maar dat er geen legale herkomst van het geld is gevonden. De politie vermoedt dat het om crimineel geld gaat.

No Surrender is volgens justitie een van de zogenoemde outlaw motorcycle gangs (OMG’s). Deze motorclubs verbinden politie en justitie aan allerlei criminele activiteiten.