nederland

Overleg over onrust bij Turken in Nederland

Door ANP - 27 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Ministeries en gemeenten houden woensdag overleg over de groeiende spanningen in de Turkse gemeenschap in Nederland, vooral tussen voor- en tegenstanders van de Turkse president Erdogan. Na de mislukte staatsgreep in Turkije nam het aantal incidenten fors toe.

Het beraad is bedoeld om informatie uit te wisselen en ervaringen te delen bij de aanpak van het problemen. Onder meer de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Zaanstad sturen een afvaardiging. Ook andere gemeenten met een grote Turkse gemeenschap en gemeenten waar onlangs incidenten waren, zijn uitgenodigd.

Van de kant van de overheid zijn ambtenaren van drie ministeries bij het overleg aanwezig: Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie.