nederland

Pokémon Go begon als 1 aprilgrap

Door ANP - 12 juli 2016

TOKIO (ANP) – De grote rage van het moment, Pokémon Go, is te danken aan een 1 aprilgrap die uit de hand is gelopen. Google maakte mensen in 2014 wijs dat het mogelijk was om Pokémon te spelen in de kaarten van Google Maps.

Google noemde het de Pokémon Challenge. ,,Tientallen wilde Pokémons wonen in straten en bossen en op bergen in Google Maps”, meldde Google op 31 maart 2014. Mensen konden de wezentjes vangen door op ze te klikken.

Softwarebedrijf Niantic Labs, een dochter van Google, nam het idee serieus en begon het uit te werken. Daarbij werkte Niantic samen met Nintendo, de maker van Pokémon. Niantic maakte eerder het spel Ingress. Ook daar moeten mensen in de echte wereld op pad om punten te zoeken. Ingress heeft meer dan 14 miljoen gebruikers, die vorig jaar meer dan 258 miljoen kilometer buiten rondliepen.