nederland

Politie-actie tegen drugs in Noord-Nederland

Door ANP - 18 juli 2016

DRACHTEN (ANP) – Tijdens een grote actie tegen witwaspraktijken en drugshandel in het noorden van het land zijn maandagochtend vier verdachten aangehouden. Op diverse plaatsen in Groningen, Friesland en Drenthe werden huiszoekingen gedaan. De politie heeft onder meer geld en hennep in beslag genomen. In de loop van de dag hoopt de politie met concrete cijfers te komen.

De verdachten zijn twee mannen van 45 en 54 jaar uit Drachten en een vrouw van 50 en een man van 48, beiden uit Assen. Drie grote hennepkwekerijen zijn ontmanteld. ,,Op dit moment worden elf panden, zowel woningen als bedrijven, doorzocht”, zei een woordvoerder. Volgens hem is de criminele groep al meerdere jaren actief in het noorden van het land.