nederland

Politie onderzoekt mishandeling Groningen

Door ANP - 30 juli 2016

GRONINGEN (ANP) – De politie onderzoekt een vechtpartij in een café in de binnenstad van Groningen, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Twee groepen jongeren gingen met elkaar op de vuist. De aanleiding is nog niet bekend. Beide kampen gaan aangifte doen, meldt de politie.

De zaak kreeg zaterdag volop aandacht in Groningse media, doordat één slachtoffer en zijn moeder de publiciteit hadden gezocht. Zij zeggen dat hij het mikpunt was van antihomogeweld; hij zou om zijn geaardheid door zes man in elkaar zijn geslagen. Volgens de politie ligt de zaak genuanceerder en heeft deze man juist als eerste klappen uitgedeeld.

Ook voelde de man zich door surveillerende agenten afgescheept doordat hij niet direct aangifte kon doen, maar gevraagd werd daarvoor maandag terug te komen. Volgens de politie is dat gebruikelijk in een drukke uitgaansnacht.

De politie zegt vooralsnog geen aanwijzingen te hebben voor antihomogeweld, maar denkt eerder aan regulier uitgaansgeweld. Maandag worden van beide partijen de aangiften opgenomen en wordt onderzoek gedaan.