nederland

Politie schiet verdachte in arm

Door ANP - 30 juli 2016

ROTTERDAM (ANP) – De politie heeft zaterdagochtend in Rotterdam een verdachte in zijn arm geschoten. Het vermoeden bestond dat hij een vuurwapen bij zich had. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en is aangehouden.

Politieagenten die in de vroege ochtend in het centrum van de stad toezicht hielden op het uitgaanspubliek op het Schouwburgplein, zagen een vechtpartijtje waar de verdachte, 24 jaar, ook bij betrokken was. Tijdens het ingrijpen in deze vechtpartij voelen agenten een wapen bij de man. Hij vlucht en wordt later op de Kruisstraat door agenten gezien. Deze startten een zogeheten vuurwapenprocedure en daarbij is op de verdachte geschoten.

Even verderop is een vuurwapen op straat gevonden.

De Rijksrecherche zal, zoals gebruikelijk in dergelijke gevallen, dit incident onderzoeken.