nederland

Raad Haarlem wil Wienen als burgemeester

Door ANP - 06 juli 2016

HAARLEM (ANP) – De gemeenteraad van Haarlem wil Jos Wienen als nieuwe burgermeester. Wienen is nu burgemeester van Katwijk.

De 55-jarige Wienen werd landelijk bekend als voorzitter van de adviescommissie Asiel en Integratie bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). In oktober vorig jaar verweet hij het kabinet dat het te weinig haast heeft gemaakt met het opvangen van asielzoekers in kleinschalige opvanglocaties in gemeenten.

De gemeenteraad van Haarlem denkt dat Wienen zeer goed in staat is tot het verbinden van het historisch belang van de stad met een voorspoedige toekomst van Haarlem en de Haarlemmers. Wienen moet in Haarlem de opvolger worden van burgemeester Bernt Schneiders.

De aanbeveling van de raad tot voordracht van Wienen gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken. Vermoedelijk wordt hij op 21 september geïnstalleerd als burgemeester.