nederland

Ratelband legt zich niet neer bij taakstraf

Door ANP - 06 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Positiviteitsgoeroe Emile Ratelband (67) legt zich niet neer bij de taakstraf van 25 uur die hem woensdag in hoger beroep is opgelegd. Hij gaat bij de Hoge Raad in cassatie tegen de uitspraak, laat zijn advocaat Mark Nillesen weten.

Ratelband kreeg de taakstraf voor het mishandelen van zijn ex-vrouw. ,,Hij heeft het feit niet gepleegd, daarom gaat hij in cassatie”, zegt Nillesen.

Er was door het Openbaar Ministerie een werkstraf van tachtig uur en een maand voorwaardelijke cel geëist. Dat de daadwerkelijke straf lager uitvalt, komt volgens de rechter onder meer door de nadelige gevolgen die de positiviteitsgoeroe heeft gehad van de media-aandacht rondom zijn zaak.

Ratelband is veroordeeld voor het feit dat hij zijn ex op 8 december 2013 in Rotterdam opzettelijk tegen beide benen heeft geschopt. Dat gebeurde in het bijzijn van hun twee jonge kinderen. Een van de kinderen riep tot twee keer toe ,,papa niet schoppen”, blijkt uit geluidsopnamen die de ex-vrouw heimelijk van de mishandeling had gemaakt.

Zowel Ratelband als zijn advocaat was niet aanwezig bij de uitspraak.