nederland

Ruim acht miljoen ontvangers NL-Alert

Door ANP - 07 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Het NL-Alert-controlebericht van 6 juni is door ongeveer 8,3 miljoen mensen van twaalf jaar en ouder ontvangen. Het controlebericht wordt elk half jaar uitgestuurd zodat mensen kunnen nagaan of hun mobieltje goed is ingesteld voor NL-Alert, het systeem waarmee de overheid mensen gericht waarschuwen en informeren bij een ramp.

Het vorige controlebericht, op 7 december 2015, werd door ongeveer 7,1 miljoen mensen van twaalf jaar en ouder ontvangen. Op maandag 5 december 2016 komt er een nieuw controlebericht.

Het aantal ontvangers op 6 juni is vastgesteld met een representatieve steekproef uitgevoerd door TNS NIPO en is donderdag bekendgemaakt op de site van de .Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).