nederland

Rutte ‘niet ontevreden’ over voorzitterschap

Door ANP - 01 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister-president Mark Rutte is ,,al met al niet ontevreden” over het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie. Niet alles is gelukt, maar er is veel om met ,,enige tevredenheid” op terug te kijken, zei hij vrijdag na de ministerraad.

Het doel was om ,,concrete resultaten” te boeken. ,,Pragmatisch en dat is in een aantal gevallen ook gelukt”, aldus de liberale regeringsleider. Als voorbeelden noemt hij het terugdringen van de migratie vanuit Turkije en een akkoord over het uitwisselen van passagiersgegevens in de luchtvaart in de strijd tegen terrorisme. Ook op economisch vlak zijn volgens hem ,,stappen” gemaakt.

Verder werden de besluitvaardigheid en de goede voorbereiding van het Nederlandse voorzitterschap gewaardeerd door de andere EU-lidstaten, merkte Rutte. Nederland was het afgelopen half jaar roulerend voorzitter. Slowakije nam vrijdag de voorzittershamer over.